Recept: Zoete aardappelstamppot


Ontzettend populair zijn ze: zoete aardappelen (bataten). En nog eens gezond ook. Maar wat kun je nou allemaal met deze groenten? Dit recept is afkomstig van Foodgloss.nl. Een heerlijke stamppot met een twist! Het is verrassend lekker! 🙂

Ingredienten: (2-3 personen)

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • een stuk fetakaas naar smaak
  • een halve mang
  • 70 gram rucola
  • een snufje cayennepeper
  • zout

Zo maak je het:

1. Snijd de zoete aardappelen in stukjes en kook deze totdat ze gaar zijn. (Dit zal ongeveer 15 min. duren) De aardappelen zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

2. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en de mango in blokjes

3. Giet de aardappelen af en pureer met een stamper

4. Voeg hier een snufje zout aan toe, wat cayennepeper en de zongedroogde tomaatjes. Verbrokkel de fetakaas erover en meng het geheel even

5. Voeg de mango blokjes en de rucola toe en meng alles goed door elkaar

6. Geniet van deze aparte maar heerlijke stamppot! Serveer met bijvoorbeeld een lekkere (vegetarische) gehaktbal.