Recept: Zelfgemaakte Alka-ijsthee


De ontzurende thee van Alka is niet alleen heerlijk om lekker warm te drinken, je kunt er ook alle kanten mee op als hij eenmaal afgekoeld is!

Ingrediƫnten:

  • 2 zakjes Alka Thee
  • 1 liter water

Zo maak je het:

  1. Neem 2 zakjes Alka Thee op 1 liter kokend water. Laat de thee afkoelen en zet deze in de koelkast. Verwijder voor gebruik pas de theefilters. Voeg ijsklontjes toe en serveer lekker koud. In de koelkast blijft de ijsthee zeker 2 dagen goed!

Variaties:

IJsthee met citroen en munt

Voeg voordat je de ijsthee in de koelkast zet een paar schijfjes citroen of limoen toe. Ook lekker met een paar takjes biologische munt (Let erop dat de thee niet te heet is als je deze toevoegt, dit gaat ten koste van de smaak!) Optioneel: voeg naar wens honing toe om de thee te zoeten

IJsthee met citroen en gember

Voeg voordat je de ijsthee in de koelkast zet een paar schijfjes citroen of limoen toe. Snijd 2 cm verse gember in 4 stukjes en voeg deze aan de ijsthee toe. Door de gember krijgt de thee een beetje een bittere smaak. Een scheutje honing maakt het drankje zoeter en minder bitter

IJsthee met kokoswater

Voeg aan de afgekoelde ‘basis’ ijsthee wat kokoswater naar smaak toe. Niet zoet genoeg? Voeg wederom honing toe (of probeer het eens te zoeten met stevia)

IJsthee met amandelmelk

Voeg aan de afgekoelde ‘basis’ ijsthee wat amandelmelk naar smaak toe. Meng goed. Niet zoet genoeg? Probeer er eens een scheut kokoswater aan toe te voegen!