Deze pasta met pompoen en geitenkaas is echt een aanrader. Jaren geleden plukte ik het eens uit Smaakmakend Magazine en sindsdien heb ik het al meerdere malen op tafel gezet. Kijk mee naar dit simpele maar heerlijke recept!
Ingrediënten: (4 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram volkoren penne, spaghetti of een andere pasta naar keuze
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels salieblaadjes, fijngesneden
- 600 g pompoen, schoongemaakt gewogen
- 125 ml groentebouillon
- ½ theelepel nootmuskaat
- 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en salie 3 minuten
- Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de bouillon en naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
- Leg de deksel op de pan en stoof de pompoen op laag vuur in 12 minuten gaar. Meng de saus met de pasta en strooi de geitenkaas en peterselie erover
Eet smakelijk!