Een twist op de pompoensoep: pompoensoep met kikkererwten. Dit recept komt vanuit onze eigen winkel en is jaren geleden door een van onze medewerksters met een typmachine op een vel met pompoenrecepten getypt. Via een klant kwam het velletje weer bij ons terecht, en zo blijven deze recepten ‘in de (Solidare) familie!
Ingrediënten:
- 1 Soeplepel olie
- 1,5 liter water
- 150 gram pompoen, in blokjes gesneden
- 300 gram kikkererwten
- 2 Uien, gesnipperd
- 2 Soeplepels Miso of groentenbouillon
- Tijm
- Laurier
- Tamari
- Zout
Zo maak je het:
- Als je droge kikkererwten gebruikt, zorg dan dat ze de avond van te voren te week zijn gezet. Gebruik je kikkererwten uit blik, giet deze dan niet af!
- Stoof de fijngesnipperde ui glazig in een laagje olie. Voeg de kikkererwten met hun weekwater en de rest van de ingredienten toe
- Kook alles gedurende ongeveer 1 uur. Breng op smaak met tamari en zout
- Vis de tijm en de laurier op en haal de groenten door de roerzeef (of pureer met een staafmixer/blender)
- Optioneel: Snijd oude broodkorstjes in blokjes en bak in wat olie tot ze goudgeel zijn. Versier de soep met je zelfgemaakte croutons!