Het is misschien niet de meest mooie foto, maar ik kan je verzekeren dat dit bananenbrood wel ontzéttend lekker is! Een plak bananenbrood/bananencake is een heerlijk suikervrij en vullend tussendoortje.
Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
2 theelepels bakpoeder
50 gram pure chocolade
75 gram gemengde noten
30 gram kokos (optioneel)
1-2 theelepels koek- en speculaaskruiden (optioneel)
Snufje zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Prak de bananen tot een gladde puree op een bord of snijplank. Schep het over in een kom
3. Voeg een voor een de eieren toe en meng ze met een spatel of garde door het beslag
4. Spatel het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, kruiden en het zout door het beslag. Hak de noten en chocolade in stukjes en spatel deze ook door het beslag. Voeg ten slotte de kokos toe
5. Vet een cakevorm in met boter of bijvoorbeeld kokosolie. Schud vervolgens een beetje boekweitmeel door de vorm heen, als de boter/olie bedekt is met een dun laagje meel krijg je het bananenbrood straks heel gemakkelijk uit de vorm! Schep/giet vervolgens het beslag in de vorm.
6. Bak het brood/de cake in ongeveer 45 minuten af. Houd het goed in de gaten, want iedere oven is natuurlijk anders. De cake is klaar als een prikker er droog en schoon uitkomt als je hem in het midden van de cake steekt.
Smakelijk! 🙂